Geplaatst op 11 juli 2012 door de redactie

Feyenoord zal Vlaar aan contract houden

foto0907122 Feyenoord zal Vlaar aan contract houdenRon Vlaar meldde zich afgelopen maandag op de training bij Feyenoord en vertrok later met de selectie van trainer Ronald Koeman naar Ermelo waar de club deze week het jaarlijkse trainingskamp in de voorbereiding belegd. Vlaar kreeg langer vakantie omdat hij met het Nederlands elftal deelnam aan het EK in Polen en Oekraïne, Als het aan Feyenoord ligt blijft Vlaar ook komend seizoen weer aanvoerder van de vicekampioen, maar de Rotterdammers weten ook dat de centrale verdediger in de belangstelling staat van clubs uit Engeland en Duitsland.

Eerder negeerde Vlaar al de interesse uit Turkije en Rusland. Vlaar zal Feyenoord niet zomaar verlaten. Na de scheiding van zijn vrouw wil hij graag dicht bij zijn twee kinderen blijven wonen. Bovendien heeft hij het naar zijn zin in Rotterdam. Tegelijkertijd speelt hij alweer bijna zeven seizoenen voor Feyenoord. Vlaar is 27 jaar, áls hij nog een keer een transfer wil maken moet hij niet te lang wachten. Intern bij Feyenoord verwachten de beleidsbepalers dat de interesse voor Vlaar zich zal concretiseren, maar technisch directeur Martin van Geel is op voorhand duidelijk: hij verkoopt zijn aanvoerder liever niet. Ook al staat de captain nog tot 2014 onder contract, wat betekent dat Feyenoord volgend jaar zijn verbintenis moet verlengen of zal meewerken aan een transfer.

Vlaar maakte deel uit van de selectie van het Nederlands elftal dat tijdens het EK drie groepswedstrijden verloor. De verdediger was basisspeler in de openingswedstrijd tegen Denemarken (0-1) en het laatste groepsduel met Portugal (1-2). De Feyenoorder heeft nu negen interlands (één doelpunt) achter zijn naam staan. ‘Vlaar is voor Feyenoord een belangrijke speler, onze aanvoerder binnen en buiten het veld, een op en top professional en een gangmaker in de groep,’ vervolgd Van Geel in Voetbal International. ‘Als voetballer heeft hij toch weer een stap gemaakt omdat hij tijdens het EK keer basisspeler is geweest. Het lijkt me duidelijk dat wij niet positief zullen reageren als de belangstelling voor Vlaar heel concreet wordt.’

Bron: FR1908.net